POLANKA CUP 2024, 13.-16.6.2024, mladší žáci 
 
Ve čtvrtek, 13.6.2024, jsme naložili do dvou aut tým mladších žáků a vyrazili jsme směr Ostrava na turnaj Polanka Cup, kde jsme v loňském roce vybojovali krásné 3. místo. 
Večer jsme vzali kluky na pizzu, zahráli si fotbálek a ve třídě zalehli jak to jen šlo (ale moc to teda nešlo 😂).
Náš tým byl rozlosován do skupiny C4. 
 
Páteční ráno jsme zahájili utkáním na betonu s týmem TJ Tatran Litovel. Před obědem nás doplnila Emmi a odehrála s námi další dva zápasy dne, na tartanu zápas s týmem MŠK Kysucké Nové Mesto a po obědě a odpoledním odpočinku zápas na betoně s domácím týmem TJ Sokol Ostrava.
Po návratu do školy, večeři a oficiálním zahájení turnaje byly představeny všechny zúčastněné týmy se společným nástupem na hřiště, losováním tomboly a zábavou ve formě fotbálku, diskotéky a občerstvením pro trenéry. 
 
Sobotní ráno provázelo sluníčko a náš zápas na umělé trávě s polským týmem UMKS-PMOS Chrzanów B. Výhrou jsme si zajistili první místo v tabulce a o další postup měli hrát zápas s týmem Pepino SKP Frýdek-Místek B. Bohužel se soupeř nedostavil ani po 15ti minutové čekací době a tedy bylo rozhodnuto o kontumaci a postup do semifinále byl jasný. 
 
Čekal nás tým TJ FS Napajedla, který byl velkým favoritem na vítěze, ale naši kluci a holka je dokázali přehrát a postoupit do finále. Škoda jen, že soupeř nezvládl prohru a pro urážky a sprostá slova nešel daleko, zbytečná červená karta trenérovi Napajedel kluky rozhodila. Naši hráči ale ví, co je fair play hra a zvítězili zaslouženě. 
 
Finálové utkání o první místo se hrálo v neděli v hale a bylo přenášeno živě (odkaz na utkání níže). Bohužel nám nemoc zasáhla jedinou holku v týmu, přesto, jakoby tam byla s námi.
Začali jsme opatrně, ale kluci si hráče skvěle rozebrali, eliminovali hlavního střelce a skvělé branky nejen Jakuba Gottwalda (9 branek), ale všech na hřišti nás dovedli do vítězství a zisku poháru, který jsme ještě nikdy nevyhráli (jen pro info, měří 55cm a váží 3,8kg). 
 
Výsledky
Sokolnice : Litovel / 31:18 
Sokolnice : Kysucké Nové Mesto / 32:20 
Sokolnice : TJ Sokol Ostrava / 25:18 
Sokolnice : UMKS-PMOS Chrzanów B / 22:19 
Sokolnice : Pepino SKP Frýdek-Místek B / 10:0
Sokolnice : TJ FS Napajedla / 23:19 
Sokolnice : UMKS-PMOS Chrzanów A / 16:14 
 
Sestava
#1 Mirek Baxant 
#4 Denis Fric (11 branek) 
#5 Ben Fric (8 branek) 
#6 Jakub Gottwald (31 branek) 
#8 Emmi Mrkvicová (2 branky)  
#9 Adam Mrkvica (24 branek) 
#10 Ondřej Mička (1branka) 
#11 Matěj Michalík (11 branek) 
#12 Ondřej Michalík (16 branek) 
#13 Petr Váňa (35 branek) 
#15 Matěj Táborský (10 branek) 
 
Jsme velmi vděční všem, kteří se na úspěchu kluků podíleli, především nutno poděkovat trenérovi Zdeněk Mrkvica, ale také všem rodičům, kteří přijeli na finále kluky podpořit a byli při ruce (ošetření, foto, hlídání časomíry aj.). 
 
Děkujeme organizátorům akce, která byla opět velmi povedená, děkujeme kuchařkám, které nám vařily výborné jídlo, děkujeme rozhodčím za férové pískání, zapisovačům, kteří se snažili (i když jsme je občas museli opravit), děkujeme především všem týmům a jejich hráčům a trenérům a přejeme krásné prázdniny!! 
 
Video z posledního utkání najdete na tomto odkaze od času 2:18:00 
 
Foto nejen profi, ale i to naše ze zákulisí, které s dětmi prožíváme najdete zde: