Ve dnech 29.-31. 3. 2024 se naši MINI (2013 a mladší) účastnili mezinárodního turnaje Prague Handball Cup v kategorii ME. V letošním ročníku se účastnilo celkem 685 týmů z 23 zemí, v naší kategorii ME pak 35 týmů rozdělených do pěti skupin. 
 
Sestava
Brankář: Karel Sojka (hostování Hostěrádky), Filip Hulínský (spojka), Max Robeš (hostování Hostěrádky-spojka), Richard Ševčík (spojka, křídlo, pivot), Dominik Kukla (spojka), Jakub Hrdlička (spojka, křídlo), Dominik Osička (křídlo), Martin Rozhon (křídlo), Jiří Mrkvica (křídlo), Martin Spitzer (křídlo), Bořek Kučera (pivot), Rudolf Ševčík (pivot), Oliver Michalčík (pivot, spojka, křídlo) 
 
Výsledky základní skupiny: 
Pezinok Slovensko 16:13 
Stockorn Rakousko 11:13 
Targale Lotyšsko 18:9 
Velká Bystřice 15:11 
Polanka n. Odrou 19:12 
Praha Kobylisy 16:2 
 
Nástavba
Stockorn Rakousko 14:15 
Grimmen Německo 9:18 
 
Ve skupině jsme zaváhali pouze s Rakouským Stockornem B, kde jsme většinu zápasu vedli – až o tři branky, bohužel soupeř dokázal v posledních čtyřech minutách srovnat a čtyřicet sekund před koncem vsítil vítěznou branku. Navzdory této prohře náš tým vyhrál skupinu ME05 a do nástavbové části postupoval z prvního místa
 
V nástavbě jsme se potkali s A týmem Stockorn, i zde se bohužel opakoval podobný scénář jako s B týmem ze skupiny, většinu zápasu se nám dařilo si držet nákok, který ovšem soupeř dokázal během posledních dvou minut náporem dvou branek eliminovat a poslední brankou vstřelenou sekundu před koncem zvítězit. V posledním zápase jsme nedokázali najít recept na německý Grimmen a prohráli neobvykle vysokým rozdílem branek. 
 
Turnaj nám dal příležitost se utkat s velmi silnými soupeři, kteří úroveň naší hry posunuli dál, nasbírali jsme hodně zkušeností s hrou proti neprostupné obraně 6-0, střelbou přes obranu, kterou jsme do nynějška téměř nepraktikovali, učili jsme se využívat pivota, sběhy křídel. Dařilo se nám s obranou 3-3, vysunutím proti nebezpečným spojkám soupeře. Zakusili jsme velmi tvrdou hru soupeřů, zvláště Rakušanů a Němců. V podstatě každý náš hráč alespoň jednou prodělal nějaké ošetření, bohužel včetně zlomeniny prstu u Filipa. 
 
Náš tým velmi podpořili hráči Hostěrádek – Karel se 78 brankařskými zákroky během turnaje, Max s 29 brankami. Všichni kluci ukázali, že jsou opravdoví bojovníci a porvali se o každý výsledek. 
 
Díky trenérům za čas, kterým dětem věnovali a celý turnaj (včetně léčby několika hráčů) absolvovali. 
 
Za tým MINI – Pavel Michalčík