90. let házené, Sokolnice

9.9. byl velkým dnem pro všechny místní házenkáře, oslavili jsme společně 90 let od prvního házenkářského utkání na písku, za jiných podmínek i pravidel. Za tu dobu už uteklo mnoho času, odehrálo se tisíce zápasů, vyměnilo stovky hráčů a ztratilo desítky balonů 🙂 
 
A o tom všem jsme měli dostatek času si popovídat. 
 
Dopoledne se odehrál V. Memorial Libora Koníčka aneb turnaj miniházené, kde se sjelo velké množství dětí z blízkého i vzdálenějšího okolí, aby společně zahájili sezónu. S odměnou odcházel každý. K memorialu přidáme příspěvek samostatný. 
 
Po obědě sehráli přátelské utkání mladší žáci s týmem Újezd u Brna, starší žáci s týmem Telnice a muži utkání s týmem Újezd u Brna. 
 
Perličkou na závěr bylo po proslovu Ondřeje Zdráhaly, Ivi Fricové (starostka Sokola) a Libora Beránka (starosta obce) zahájeno utkání „staré gardy“ s Telnicí, za kterou hrál i prezident ČSH, Ondřej Zdráhala. Sestava Sokolnic byla tak velká, že jsme byli až překvapeni. Utkání odpískali mezinárodní rozhodčí, několikanásobní účastníci MS, EURA i olympijských her – Václav Horáček a Jiří Novotný. Skvělí chlapi na hřišti i mimo něj. 
Nikomu se nic nestalo až na drobné pády a bolesti přiměřené věku 😃 
 
Počasí nám přálo skvěle, návštěvnost byla příznivá a občerstvení bylo dost pro všechny. 
Děkujeme všem, kdo přišel, děkujeme hlavnímu organizátorovi akce Zdenkovi Mrkvicovi, děkujeme sponzorům a všem dobrovolníkům, kterých byl nespočet. 
 
Takže naviděnou při 100ce 🙂 
 
Foto bude doplněno profi fotkami od Ivona Fricová – foto, nyní zatím momentky zde 🙂